Az irodáról

Dr. Szeiler Nikolett vagyok, 2008 óta kizárólag adózáshoz kapcsolódó jogi ügyekkel foglalkozom, mind az adóhatóság, mind bíróság előtt képviselem ügyfeleimet. Sok megbízónk érkezik hozzánk azzal a kérdéssel, hogy vajon lehet-e az Adóhatóság ellen fellépni egy adóellenőrzés során, vagy fogadjuk el, hogy a hatóságnak mindig igaza van. Úgy vélem és kiállok azon álláspontom mellett, hogy az Adóhatóság előtt az ügyfeleknek állam által biztosított vagy választható, de kötelező jogi képviselettel kellene rendelkeznie, mivel a cégvezetők a saját munkájuk szakértői, de nem adózási szakemberek. 

Magyarországon több fórum előtt is kötelező a jogi képviselet - pl. büntetőeljárás, vagy ítélőtábla előtti eljárásban - miért épp az Adóhatóság előtt , egy adóellenőrzés során kellene adózóknak egyedül, képviselet nélkül eljárnia? Az adóhivatal ellen az ügyfélnek nincs fegyvertára, nem rendelkezik olyan mértékű tapasztalattal, számviteli, jogi képesítéssel, hogy az ügyét megfelelően tudná képviselni. Több megbízónk jön hozzánk az utolsó utáni pillanatokban, amikor már az adótartozás végrehajtás alá került. Javasoljuk, hogy az adóhatóság első értesítését követően forduljon hozzánk, hogy elkerülje a későbbi kellemetlenségeket, és megfelelő kezekben tudja ügyét az adóellenőrzés teljes folyamatában.  

A Dr. Szeiler Ügyvédi Iroda munkatársai megtesznek mindent, hogy a legjobbat hozzák ki az ügyekből.

/adocsavar/adocsavar-blog

Képviselet

Ki képviselheti Önt az Adóhatóság előtt?

Képviselet tekintetében elkülönül egymástól, hogy magánszemély vagy társaság képviseletéről van szó. Természetesen Ügyvédi Irodánk és Adótanácsadó Irodánk mind magánszemélyeket, mind cégeket korlátlanul képviselhet adóhatóság előtt, amennyiben az ügyfél meghatalmazásában erre feljogosítja. A meghatalmazás kiterjedhet arra, hogy a szakértő ügyvéd az egész eljárás alatt képviselje Önt, vagy megegyezhetnek a felek korlátozott meghatalmazásban is, amely azt jelenti, hogy a képviselet "csak" iratbetekintésre, helyszíni ellenőrzés vagy helyszíni végrehajtási eljárás során történő képviseletre terjedjen ki.

MIÉRT TARTJUK FONTOSNAK, HOGY KÉPVISELŐ ÚTJÁN JÁRJON EL, TEGYEN NYILATKOZATOT:

 • ​számviteli, adózási, adójogi területen nagy tapasztalattal rendelkezünk,
 • fontosnak tartjuk az adóhivatallal történő napi személyes kapcsolattartást, nem csak írásban kommunikálunk. Ügyfeleinkről levesszük a terhet, hogy saját magán- és céges ügyeikkel tudjanak foglalkozni. A képviselő nemcsak eljárási segítséget nyújt, hanem az adóhatóság előtti megjelenésével az általa képviselt ügy érdemi lefolyására is lényegi kihatással van.
 • a felkészületlen adózók gyakran saját hozzá nem értésük csapdájába esnek, és olyan nyilatkozatokat tesznek, beadványokat írnak, amellyel sokkal rosszabb helyzetbe hozzák saját magukat.
 • az adózók a legtöbb esetben félnek az adóhatóság előtti megjelenéstől és felelőtlen nyilatkozatokat tesznek, általában a pontos információk ismerete nélkül
 • a revizorok mindig felkészültek az adott ügyből és gyakorta tesznek fel keresztkérdéseket.
 • megfelelő jogi képviselővel elkerülheti a büntetőeljárás
 • a képviselőjé a felelősség, hogy határidőbe tegye meg a nyilatkozatokat
 • a jogi képviselő ismeri az adóhatóság előtti eljárási jogot is

Társaságok és magánszemélyek képviselete körében az adóellenőrzési, adózási ügyeken kívül még a következő ügyekben kereshet minket:

 • Vállalkozások alapítása, működtetése, átalakulás, megszüntetés,
 • Felszámolási, végelszámolási eljárás során történő képviselet,
 • Cégátvilágítás – kiemelten adójogi szempontú szakvélemény készítése.
 • Ingatlanügyletek

A következő esetekben KIZÁRÓLAG ÜGYVÉD VAGY ADÓTANÁCSADÓ KÉPVISELHETI:

 • felügyeleti intézkedés során
 • az adó feltételes megállapítására irányuló eljárásban,
 • a feltételes adómegállapítás alkalmazhatóságának megállapítására irányuló eljárásban,
 • a szokásos piaci ár megállapítására irányuló eljárásban
Adja meg nevét és telefonszámát, visszahívjuk!
Kérjük adja meg a teljes nevét. Pl.: Kovács Ferenc vagy Dr. Kovács Ferenc András.
A mező minimum kettő és maximum négy szóból álló nevet fogad el.
+36
Kérjük adja meg telefonszámát: körzetszám + telefonszám. Ne használjon 06 vagy +36 előtagot. Pl.: 30 123-4567 vagy 55 123-456
Kérjük adja meg e-mail címét
Kérjük egy-két kulcsszóval jelezze felénk, hogy miben segíthetünk Önnek.
(Pl.: adóellenőrzés, jogi képviselet, könyvelés stb.)