Adóhatóság előtti képviselet

Az adóhatóság és az adótörvények pár év alatt óriási változáson mentek keresztül, 2020-ban már olyan digitális kiválasztást fog alkalmazni a NAV adóellenőrzések során, amely minimalizálja, hogy a NAV hibázzon és feleslegesen dolgozzon. Mit is jelent ez a gyakorlatban? Az jelenti, hogy akit az adóhatóság kiválaszt adóellenőrzésre, biztos, hogy elkövetett valami hibát. Tendencia, hogy kevesebb az adóellenőrzés, mivel csak akkor rendel el adóellenőrzést a NAV, hogy biztos az adókötelezettség megszegésében, adóhiány megállapításában. Ilyen esetben pedig felértékelődik, hogy azonnal olyan ember vegye kezébe az ügyet, aki valóban ért hozzá, kívülről rálát a problémára és azonnal tudja, hogy azt hogyan tudja orvosolni, vagy a legkisebb fájdalommal megszűntetni a bajt. Ez azért is kiemelten fontos, mert az új adótörvényekben lecsökkent a bizonyítás lehetősége. Adózónak, a jegyzőkönyvre tett észrevételben minden puskaport ell kell lőne, a törvények nem teszik lehetővé bizonyítékok csatolását az észrevétel után, azonban van lehetőség az egész eljárás alatt és után is (bíróságon, felügyeleti intézkedésként) jogilag és szakmailag támadni a NAV határozatát.

2020-ban meg fog szaporodni a jogkövetési vizsgálatok száma is, amelyek sokkal gyorsabban lefolytatható vizsgálatok (30 nap az ellenőrzésre rendelkezésre álló idő, amely egyszer hosszabbítható meg ugyanennyivel). A jogkövetési vizsgálatok arra valók, hogy az adóhatóság kiderítse, hogy kell-e adóellenőrzést elrendelni. Tehát, ha jogkövetési vizsgálatról szóló értesítést kap, ne dugja homokba a fejét, forduljon adóellenőrzésben jártas szakemberhez. A vizsgálatok nem titkolt célja a jogkövetés ösztönzése, tehát amennyiben az adózó ezen vizsgálat végéig, illetve bizonyos esetekben belátható időn belül javítja a hibáját, abban az esetben a hatóság eltekint az időigényes adóellenőrzéstől.

A jogkövetés elősegítése érdekében a NAV motiváló levelek küldését szorgalmazza. Azaz a probléma felmerülése esetén jogkövetésre ösztönző levelek tömeges küldését tervezi. Amennyiben felhívja a NAV a figyelmét valamilyen problémára, segíteni tudunk Önnek a könyvelés, bevallások teljes körű helyrehozásában, cége adózási átvilágításában

Adóhatóság előtti képviselete körében vállalunk mindent, amely valóban a NAV-val kapcsolatos. Segítünk a fizetési kedvezmények megfelelő összeállításában, a kedvezmény elnyerése érdekében személyesen egyeztetünk az adóhatósággal és irányítjuk a könyvelőjét, hogy milyen dokumentumok kell kijavítania, elkészítenie.

Vállaljuk az adóhatóság előtti végrehajtások teljes körű lebonyolítását,  helyszíni végrehajtásokon való részvételt, ingatlan értékbecslés során történő képviseletet, végrehajtási kifogások elkészítését, üzlet bezárással fenyegető helyzet orvoslását. A végrehajtás elkerülése érdekében fizetési kedvezmények stb. kezdeményezését, hogy elérjük a végrehajtás mielőbbi felfüggesztését.

Sikeresen képviseljük ügyfeleinket bírósági perekben, adóhatóság elleni keresetek elkészítésében, Kúriai felülvizsgálatok során. Amennyiben a keresetindítási határidőből kifutott, 1 éven belül lehetőség van felügyeleti intézkedés megtételére is.

Adócsavar elnevezésű blogunkban rengeteg aktuális cikket olvashat a fenti témákban is.

/adocsavar/adocsavar-blog
Adja meg nevét és telefonszámát, visszahívjuk!
Kérjük adja meg a teljes nevét. Pl.: Kovács Ferenc vagy Dr. Kovács Ferenc András.
A mező minimum kettő és maximum négy szóból álló nevet fogad el.
+36
Kérjük adja meg telefonszámát: körzetszám + telefonszám. Ne használjon 06 vagy +36 előtagot. Pl.: 30 123-4567 vagy 55 123-456
Kérjük adja meg e-mail címét
Kérjük egy-két kulcsszóval jelezze felénk, hogy miben segíthetünk Önnek.
(Pl.: adóellenőrzés, jogi képviselet, könyvelés stb.)