Könyvelés

A VÁLLALKOZÁSA SZÁRNYAL ÉS A KÖNYVELÉSE?

Megy a vállalkozása, növekszik a cége, van egy könyvelője és úgy érzi minden rendben. És ekkor jön a hidegzuhany amikor kap egy adóellenőrzést, nem kap hitelt, átalakítaná cégstruktúráját vagy egyszerűen csak tüzetesebben átnézi a könyvelési anyagokat és kiderülnek a hiányosságok.

Többszáz adóellenőrzést követően, azok tapasztalatai alapján, ügyfeleink kérésére hoztuk létre könyvelő irodánkat.

Szeretné, hogy olyan könyvelő iroda könyveljen aki adóellenőrzéseken nevelkedett? Ha igen akkor hívja a 06 70 676 59 89-as telefonszámot vagy adja meg telefonszámát és e-mail címét, visszahívjuk!

Ügyfeleink mondták - Tudta? A leggyakoribb hibák - Mindent egy helyen - Garancia - Könyvelési szintek

A mi küldetésünk,

hogy az átadott dokumentumok lekönyvelésén és adóbevallások beadásán túl összhangban legyünk cégével és mindig pontosan tudja hogyan áll vállalkozása, vannak-e esetleges veszélyek, megoldandó problémák és előre tudjuk közösen tervezni adózását, és egy adóellenőrzés során is megállja a helyét, míg Ön a céljait eléri vállalkozásával.

Néhány dolgot kell csak átnézni könyvelésében, hogy a legnagyobb hibák, hiányosságok kiderüljenek.

Tegye fel magának a kérdést, hogy mikor nézte át utoljára főkönyvi kivonatát és azok részleteit? Ha erre még emlékszik akkor az ott lévő számok esetében tudja mi a különbség a Tartozik és a Követel oldal között? Mert ez változik és nem túl ésszerűen, márpedig ha nem jól értelmezi lehet, hogy nem is Önnek tartoznak, hanem Ön tartozik egy másik félnek.

Ügyfeleink mondták:

„Nem is tudtam, hogy tagi kölcsön van a cégemben!”

„Nem voltam tisztában azzal, hogy azért nincs a cégemnek magas pénztára, mert 50 millió forint kölcsön volt adva saját magamnak. Tehát végül is Én személyesen tartoztam a cégemnek.”

„A cég vezetésével foglalkoztam és tudtam kit fizettünk ki, kit nem. Ezért nem is elemeztem az adatokat. A Dr. Szeiler & Partners tanácsára átnéztük a könyvelésem és egyszer csak kiderült, hogy közel 100 millió forintos tartozásom van másik cég részére, mivel a könyvelés… hogyis mondjam… nem volt szinkronban a valósággal.”

"Köszönöm, hogy felhívták a figyelmemet, hogy a számláimat a szerződéstől eltérően állítom ki és ezt még az adóellenőrzés előtt tudtuk módosítani"

" Az átvilágítás során kiderült, hogy a szerződéseimből számos fontos elem hiányzik, amelyet Dr. Szeriler Nikolett ügyvéd rendbe tett részünkre"

Tudta? A leggyakoribb hibák

A könyvelés és az adótanácsadás különálló terület, ezért érdemes olyan irodát választania, aki mind a kettőt nyújtja. A könyvelő lekönyveli a bizonylatokat, elkészíti a bevallásokat. Az adótanácsadó pedig kialakítja, hogyan adózzon. Mi segítünk mindkettőben.

Az egyik legfontosabb amire nem szoktak figyelni, hogy a könyvelésre átadott számlái nincsenek összhangban a szerződéseivel. Ez pedig súlyos bírságokat vonhat maga után.

A könyveléssel kapcsolatos ügyletekről mindig előre kell kikérni könyvelője/adótanácsadója véleményét. Ön ezt megszokta tenni?

"Félek" a könyvelőmtől. Ezt rengeteget hallottuk adóellenőrzés során: a könyvelő nem adta át időben az iratokat, mert más dolga volt, ha átadta az hiányos volt, adóellenőrzésre alkalmatlan... az ügyfél egy idő után alig merte felhívni vagy elkérni az iratot könyvelőjétől, mert anygok helyett mindig csak kifogásokat kapott.  Márpedig egy hajóban ülünk és a feladatunk, hogy segítsük a legjobb döntést meghozni cége adózásával kapcsolatban.

Szeretné cége könyvelését és adózását biztonságban tudni? Ha igen akkor adja meg telefonszámát és e-mail címét.

Mindent egy helyen

A Dr. Szeiler & Parnters Kft-nél a könyvelésen kívül, profi adótanácsadót és ügyvédi szolgáltatást (Dr. Szeiler Ügyvédi Iroda) is egy helyen vehet igénybe. Mivel ezek a szolgáltatások a legtöbb esetben egymásra épülnek, ezért nem kell szaladgálnia a cégek között. Segítünk szerződésének megírásában, adózásának kialakításában, a számlák lekönyvelésében és ha az ügyfelek nem fizetnek, a tartozás behajtásában is. Mindemellett nem kell külön intéznie, ha székhelyét, telephelyét, cégvezetőjét vagy bármilyen cégadatát módosítania kell.

Garancia

„1 szék”, ha nem szeretne a 2 szék közül a pad alá esni.

Napi szinten tapasztaljuk, hogy sok cégvezetőnek óriási dilemmát okoz a könyvelőváltás. Érzi, hogy kellene, de az első lépést megtenni nagyon nehéz. Amennyiben Ön még nem vette igénybe szolgáltatásunkat (pl.: képviselet adóellenőrzésnél stb…) akkor nem ismeri, hogyan dolgozunk, hogyan lehet velünk együttműködni. Éppen ezért, hogy ne kelljen felmondania az előző könyvelőjénél, sőt még csak ne is tudjon róla, küldje el az aktuális számláinak a másolatát, amelyet lekönyvelünk mintha mi lennénk a „könyvelője”. Ezt össze is tudja vetni a jelenlegi könyvelőjével, illetve akár hibákra is fel tudjuk hívni a figyelmét. Ha pedig elnyertük bizalmát, hiszen a könyvelő egy bizalmi szakma, akkor nyugodtan léphet a könyvelő váltás terén, attól pedig nem kell tartania, hogy összeveszik vele, ha mégsincs velünk megelégedve.

3 hónapos pénzvisszafizetési garancia.

Annak érdekében, hogy semmit se kockáztasson megbízásunk során, amennyiben díjunkat határidőre megfizette bármikor kötelezettség nélkül felbonthatja a szerződésünket és elviheti anyagait másik könyvelő irodához, mi pedig visszafizetjük a kifizetett díjat. Nincsenek feltételek, csak annyi, hogy a díjunk időben legyen megfizetve és 3 hónapon belül kapjuk meg a felmondást. A 3 hónapos garancia „adókaméleon” szolgáltatásunk igénybevétele esetén kizárólag a „biztos alapok” szerinti díjunk erejéig érvényesíthető.

Szakértői írásaink

"Messziről jött ember azt mond amit akar!" Valóban, de ennyiszer? Adózási, könyvelési Írásaink száma meghaladta a 800-at. Ha nem értenénk ahhoz amit csinálunk, akkor nem tudnánk ennyi gyakorlati tudást átadni és napi problémát megválaszolni. Úgy gondoljuk, hogy ezt az egyik legnagyobb adózási portál hírneve is alátámasztja.

Ha meggyőztük sok éves tapasztalatunkkal és a garanciákkal, akkor adja meg telefonszámát és e-mail címét.

Könyvelési szolgáltatásunkat 3 szinten nyújtjuk

„Könyvelő kell!” - alapszolgáltatásunk, ha csak egy könyvelő kell, hogy az anyagai le legyenek könyvelve. Általában ezt nyújtják a könyvelőirodák.

„Biztos alapok” – normál szolgáltatásunk. A könyvelésen túl tartalmaz adótanácsadást, szorosabb kapcsolattartást, alapvető könyvelési helyzetkép elemzést, hogy ne kerüljön váratlan helyzetbe.

„Adókaméleon - láthatatlanná tesszük az adóhivatal előtt” – Prémium szolgáltatásunk annak aki a könyvelésen túl is szeretné, hogy adózása mindig rendben legyen. A biztos alapokon kívül tartalmaz jogi tanácsadást, iratok elhozatalát, partnereinek ellenőrzését, online rendelkezésre álló könyvelési adatokat, hogy mindig jó döntést tudjon hozni, soron kívüli ügyfélfogadást, könyvelési adatainak helyzetelemzését és javaslattételt, szerződésének adózási szempontból történő átnézését, illetve jelzést, ha olyan adattal, információval rendelkezünk, amely kihatással lehet üzleti döntéseire. Mi ebben vagyunk a legjobbak, ezért aki tényleg szeretné az adózásával kapcsolatos problémákat letudni, mindenféleképpen ezt a szolgáltatásunkat ajánljuk.

Ha elnyertük tetszését vagy további kérdése lenne, akkor adja meg telefonszámát és e-mail címét. Vagy csak olvassa oldalunkon további írásainkat.

Dr. Szeiler & Partners Könyvelő és Adótanácsadó Iroda Kft. Kapcsolat