Cégátvilágítás, Cégügyek, Ingatlanügyek

cégátvilágítás

Figyelem: A törzstőkeemelés és az új Ptk. alá helyezés határideje 2017. március 15. Kérjen árajánlatot e-mailben vagy telefonon IDE kattintva!

Irodánk kiemelkedő figyelmet fordít a meghatározott célú cégátvilágításokra, ügyfeleink cégügyeinek és ingatlanügyeinek magas szintű képviseletére.  Az alábbiakban megismerheti Irodánk cégátvilágítással kapcsolatos szolgáltatását.

Céget átvilágítani sokféleképpen lehet. Likviditási, költséghatékonysági vagy munkaerő gazdálkodás szempontból, esetleg cégfelvásárlás vagy összeolvadás előtt, vagy kizárólag egy esetleges vagy folyamatban lévő adóvizsgálat szempontjából. Magyarországon rendkívül sok adóellenőrzés indul, és az esetek majdnem mindegyikében adóhiány megállapításával zárul. Amennyiben egy független szakértőtől szeretne tiszta képet kapni cégéről javasoljuk, hogy az alábbi útmutatás alapján kérjen Irodánktól teljes körű cégátvilágítást:

Miért szükséges átvilágítani a cégem?

Az adóvizsgálatra felkészülő szolgáltatásunk mellőzi a megrendelő számára felesleges elemzéseket, kizárólag arra helyezi a hangsúlyt, hogy a Társaság - adójogilag még el nem évült - megelőző 5 évében, egy esetleges vagy már folyamatban lévő adóvizsgálat során mi várható, a megoldások feltárásával egyetemben. Amennyiben Ügyfeleink kérik, irányulhat a cégátvilágítás cégfelvásárlásra vagy összeolvadásra is, de bármilyen más fókuszpont is meghatározható. Az adóvizsgálatra felkészülő átvilágítások sikerének titka minden esetben egy ügyvéd, adójogász, adótanácsadó és egy könyvvizsgáló hathatós együttműködése. Mind egy magyar mind egy külföldi vállalat esetében, a céget ugyanis kétféle szemüvegen keresztül kell vizsgálni ahhoz, hogy a megállapítások és a megoldások minden szempontból megfeleljenek: A jogász és a könyvvizsgáló szemével. A cégátvilágítást minden esetben adójogi szemszögből is megvizsgáljuk, ezért hívjuk PRE-TAX cégátvilágításnak.

Hogyan történik az adóvizsgálatra felkészítő cégátvilágítás?     

Az egyik oldalról a könyvvizsgálati véleményben az ügyfél számára átláthatóvá és érthetővé tesszük a cég könyvelését, a költségek elszámolását, számviteli szempontból kerülnek áttekintésre a beruházások, az általános forgalmi adó, jövedelemadó, társasági adó, a számviteli rend, a bizonylati fegyelem, a könyvelés hiányosságai…etc. A számszerűen feltárt könyvvizsgálati eredmény minden esetben tartalmaz javaslatokat, megoldásokat és külön felhívja a figyelmet az azonnali intézkedést igénylő ügyekre.

cégátvilágításA másik oldalról adójogilag vizsgáljuk a társaságot, átvilágítjuk a gazdasági társaság bírósági és cégbírósági adatait, a társaság tagjait érintő személyi összefonódásokat, az árképzést, az adókapcsolatok rendezettségét, a beszerzéseket, értékesítéseket, alkalmazottakkal kapcsolatos adatokat, költségek összetételét, a személyi jellegű ráfordításokat, a tárgyi eszközök, készletek, pénzeszközök, hitelek, partner cégek, alvállalkozók, szerződések, teljesítési igazolások, offshore kapcsolatok és kölcsön ügyletek megfelelőségét…etc.

A vizsgálat célja minden esetben annak megállapítása, hogy a vállalat könyvelése és a bizonylatai a jelenlegi formájukban megfelelnek-e a vonatkozó törvényeknek, számviteli, adótörvényben foglaltaknak és megállják-e a helyüket egy adóellenőrzés esetén.

Cégeladás, vállalatfelvásárlás, M&A ügyletek esetén nélkülözhetetlen a megvásárolni kívánt cég teljes körű jogi és adózási átvilágítása, legyen szó akár kisebb mikrovállalkozásról vagy akár multinacionális vállalatról. Amennyiben cégét el kívánja adni már az adásvételi tárgyalások előtt is érdemes csinálni egy átvilágítást, így az érdeklődő hamar át tudja tekinteni a számára fontos iratokat. Nagy vállalatok vásárlása esetén az természetes, hogy egy könyvvizsgálókból és jogászokból álló csapat világítja át a megvásárolni kívánt vállalkozást, de ezt mi kis és középvállalkozásoknak is javasoljuk, mert költsége elhanyagolható, ahhoz képest, hogy egy nem megfelelően működő vállalkozás később mennyi problémát okozzon, és ezek a problémák sajnos máshogy nem kivédhetők!

Milyen előnyökkel jár egy cégátvilágítás?

  •  tudom, hogy milyen hibákat követtem el, azokat hogyan javítsam ki
  •  a cégátvilágítás után tudom, hogy partnercégeim közül melyikre kell jobban odafigyelnem
  •  a jövőben már az útmutatásoknak megfelelően kezelem a cégem
  • több pénz maradt a cégemben, jobban tudok vállalkozni
  • a cégátvilágítás költsége töredéke egy esetleges adóhatósági megállapításnak
  •  biztonsággal tudok egy céget felvásárolni, a cégemet eladni vagy más céggel összeolvadni
  • tisztában vagyok azzal, hogy mennyi lehetne az adóhatóság előtt feltárt adóhiányom, adóbírságom és a késedelmi pótlék

 

Dr. Szeiler NikolettAmennyiben Cégátvilágítással, Ingatlanügyletekkel vagy cégügyekkel kapcsolatos kérdése van, írjon nekünk az

info [wnW5DKrg] drszeiler.hu címre vagy hívjon minket a 0670/676/5989-es telefonszámon

Ezen a weboldalon lévő cikkek és információk a Dr. Szeiler Ügyvédi Iroda szellemi termékei. A weboldal tartalmának másolása változatlan, vagy nagymértékben azonos tartalmú szöveges vagy bármilyen egyéb (nyomtatott anyag, előadás) felhasználása, hozzájárulásunk nélkül tilos és díjköteles. Amennyiben weboldalunk bármely tartalmát harmadik személyek honlapján azonos vagy hasonló formában megtaláljuk, másolt oldalanként - másolt oldalnak minősül az adott oldalról legalább egy bekezdésnyi szöveg átvétele – 1000 Euró kötbért számlázunk a jogtalan felhasználónak havonta. A másolással a harmadik személy kifejezetten elfogadja ezen kötbér megállapodást.

A honlapon elérhető tartalom nem minősül konkrét jogi tanácsadásnak, ajánlattételnek vagy erre történő felhívásnak, célja csupán a tájékoztatás, és hogy értesüljenek olvasóink a Dr. Szeiler Ügyvédi Irodáról és annak szakterületéről.