Médiában megjelent írásaink

 

médiában megjelent cikkek dr szeiler

Irodánk a HVG ADÓZÓNA napi szakértője és írója, cikkeinket, szakértői válaszainkat itt tekintheti meg:

http://adozona.hu/szakerto/712FFD20

2016 augusztusban a Válaszadó magazinban megjelent cikkünk: Hogyan védekezhetnek az adózók az adóellenőrzés során

Pénzcentrum.hu oldalon megjelent nyilatkozatunk a Stabilitási Megtakarítási Számláról

itt regisztráció nélkül is megtekintheti a cikket : Stabilitási Megtakarítási Számla

Részlet a teljes cikkből:

"Kinek jó, és kinek nem az Stabilitási Megtakarítási Számla?

Annak nyújthat az adóamnesztia teljes biztonságot a jövedelem legalizálásában, aki külföldi bankszámlán tartott pénzét kívánja ilyen formában haza hozni, vagy aki Magyarországon készpénzben tartja az adózatlan forintjait - véli Szeiler Nikolett, ügyvéd.

A külföldi bankszámlán tartott pénz esetén az smsz-re történő utalással, 5 év múltán adómentesen lehet hozzájutni a jövedelemhez, amelyet Magyarországon legálisan fel lehet használni beruházáshoz, ingatlan vásárláshoz, az adóhatóság nem fogja firtatni a pénz eredetét. Ugyanígy, aki eddig otthon vagy széfben, készpénzben tartotta az adózatlan pénzét, most 5 év után törvényes forrásból származó jövedelemhez juthat.

Nem jelent viszont megoldást az adóamnesztia azoknak, akik magyarországi bankszámlán tartanak adózatlan pénzt, és azt a stabilitás megtakarítási számlára utalással legalizálnák. Az adóhatóság egy esetleges vagyonosodási vizsgálat során ugyanis azt nézi, hogy milyen forrásból jutott hozzá a magánszemély akkor a pénzhez, amikor azt a bankszámláján elhelyezte. Ezért az a tény, hogy - a már a bankszámlára rátett összeget - továbbutalja valaki a megtakarítási számlára, nem jelent megoldást - véli Szeiler Nikolett. "

                                                                                                                  

A mandiner.hu internetes újságnak nyilatkozott Dr. Szeiler Nikolett az Új Adóamensztiáról a Stabilitási Megtakarítási Számláról.

Itt is elolvashatja a cikket: Kifehérítheti az állam a homályos ezermilliárdokat?

Részlet a teljes nyilatkozatból:

"" Dr. Szeiler Nikolett ügyvéd hozzátette: ennek ellenére – ha egyébként bűncselekmény gyanúja nem merül fel – senki nem fog utánamenni ennek, hiszen a Stabilitási Megtakarítási Számla lényege pont az anonimitás ígérete a pénz hazahozásáért cserébe. Ekként a vagyonosodási vizsgálat sem terjed ki az SMSZ-re. Ilyen vizsgálatot öt évre visszamenőleg végezhet a NAV az itthoni bankszámlákon, vagyis az SMSZ-nek csak akkor van értelme, ha külföldről hozta haza valaki a le nem adózott pénzt, vagy esetleg készpénzben itthon tartotta. Ha ugyanis korábban itthoni bankszámlán volt a pénz, akkor öt évre visszamenőleg azt úgyis látja a NAV egy vagyonosodási vizsgálat esetén, öt éven túl pedig elévül az adófizetési kötelezettség – mondta az ügyvéd"

                                                                                                                         

A hvg.hu internetes portálnak nyilatkozott Dr. Szeiler Nikolett az új Ptk. ügyvezetői felelősséggel kapcsolatos kérdéseiről

Itt is elolvashatják a cikket: Rettegnek a cégvezérek, jövő héttől veszélyben a vagyonuk

Részlet a nyilatkozatból:

"Mások azt is kiemelték, hogy a cégeknek tulajdonított korlátolt felelősség határát már rég átléptük, és az új Ptk.-val nem „szűnnek meg” a kft.-k. A Kúria már korábban is döntött úgy, hogy egy károkozásnál a cég vezetőjét is felelősségre lehet vonni. Emellett a csődtörvény és a cégtörvény most is biztosítja a vezető felelősségre vonását – például a fizetésképtelenségi eljárásokban.

A csődtörvény vonatkozó passzusa már 2012 márciusa óta hatályban van. Az adóhatóság már indított pereket erre alapozva, de a hitelezők körében nem terjedt még el, hogy a felszámolás ideje alatt az ügyvezető ellen per indítható, amennyiben csalárdul kivonta a vagyont – mondta a hvg.hu-nak Szeiler Nikolett. Az ügyvéd azt is kiemelte, a törvény külön szabályozza, hogy az is perelhető, akinek tényleges ráhatása volt a társaság vezetésére, így kikerülve azt, hogy csak a stróman lenne perelhető."

                                                                                                                               

a Hvg adózási magazinjában az adozona.hu-n megjelent cikkeink:

Felszámolás: súlyos bűncselekményt követhet el, ha ezeket nem tudja   Regisztráció nélkül elolvasható itt: Felszámolás: súlyos bűncselekményt követhet el, ha ezeket nem tudja

                                                                                                                                   

Adozona.hu oldalon megjelent cikkünk : Ezt tegyük, ha felszívódott az adós üzleti partner  Adózónás regisztráció nélkül itt olvasható el: Ezt tegyük, ha felszívódott az adós üzleti partner

Külföldről is jön a közteher: Dr. Szeiler Nikolett nyilatkozott a Magyar Nemzetnek a külföldön munkát vállalók adózásával kapcsolatban Külföldről is jön a közteher

Az Adózónán megjelenő cikkeinket és szakértői válaszainkat megtalálhatják adójogi blogunkon.

 

 

 

 

 

Kapcsolódó dokumentumok: